geweas.blogg.se

En fotoblogg där du kan få tips och inspiration.

Pressmeddelande från Moderskeppet

Publicerad 2013-01-15 16:53:52 i Artiklar,

 

Metoderna som revolutionerat retuschvärlden

Har du funderat över hur modellernas hy lyckas se så naturligt jämn och perfekt ut, och hur man förvandlar spretigt hår till glansigt balsamsvall? Photoshopexperten Anders Jensen på Moderskeppet avslöjar nu yrkeskårens hemliga superknep.

– Det har hänt mycket inom ämnet skönhetsretusch de senaste åren, både vad gäller idealen och teknikerna,säger retuschören och läraren Anders Jensen. I dag är det mycket viktigare att resultatet ser naturligt ut, och vi ser allt mindre av den glättiga plastiga retuschen.

Det här avspeglas också i hur metoderna har utvecklats. För yrkesverksamma retuschörer idag är frekvensseparering ett centralt begrepp som på många sätt har revolutionerat hela branschen. Metoden är fortfarande en ganska väl förborgad hemlighet som bara proffsen känner till. Kurser och böcker i ämnet fortsätter att tjata om hur lagningspenslarna fungerar, och hur du kan smeta ut porer med oskärpa.

– Jag ville ändra på det. Jag ville göra en kurs som avslöjar alla hemligheter. Som visar det moderna sättet att arbeta och som fokuserar på tekniker som möjliggör det som tidigare var omöjligt. Och det är precis det som är kärnan i min kurs Avancerad Modellretusch.

I kursen får du inte bara lära dig om hur du jämnar ut hudtonerna utan att förstöra porer, du får också lära dig hur du skapar en balsamreklamlook, lyfter fram modellens ögon och skapar extrema effekter enbart med hjälp av ljus och skuggor.

– Den vanligaste retuschfrågan jag får är ”hur frilägger man hår?” därför har jag som bonus lagt till ett helt kapitel som bara handlar om det, säger Anders.

 

 

 

I kursen Avancerad modellretusch får du bland annat lära dig:

Jämna ut hudtoner utan att förstöra porerna

Friläggning av hår som spretar

Hur du jobbar med ljus och skuggor för att bäst framhäva modellen

Hur du ska tänka kring arbetsflöde vid retusch

Framhäva ögonen så att de verkligen lyfter bilden

Åstadkomma perfekta läppkonturer

Skapa ett digitalt puder och en Photoshop-rakapparat

Förbättra läppglans och städa upp läppstift som kladdat

Få till tjockt och glansigt hår som i balsamlreklamen

Ändra form och storlek med hjälp av Liquify

 

Se hur Anders trollar bort flammighet – utan att smeta ut porer:

http://www.moderskeppet.se/butik/exempel/avancerad-modellretusch-smygtitt-avlagsna-flammighet/

Exempelbilder och mer information:

http://www.moderskeppet.se/butik/produkt/avancerad-modellretusch/

Om

Min profilbild

Geweas

Är en fotonörd som suger in det mesta som har med foto att göra. Är utbildad bildjournalist men också läst på journalistlinjen. Har nu avregistrerat mitt företag där jag frilansade som fotograf och skribent. Nu kommer jag bara att syssla med fotografering på hobbynivå. Är nu äntligen färdig undersköterska med en hel del jobb.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela