geweas.blogg.se

En fotoblogg där du kan få tips och inspiration.

Kinaparken

Publicerad 2013-04-19 15:46:00 i Foto och bild,

 
Ett av mina favoritställen är Kinaparken som ligger ut med Rv50 mellan Motala och Askersund.
Hela härligheten ligger nedsänkt i en stor grop så det är lite brant att klättra ned.
Här finns mycket vatten, fina näckrosor och kinesiska paviljonger.
 
Du får lugn och ro för själen. Kan sitta och filosofera i lugn och ro. Men glöm för all del inte att fotografera denna fina omgivning.
 
Jag kommer framöver att visa bilder från fler ställen som jag gillar.
 
 

Tricken som lyfter detaljer och ger perfekt skärpa

Publicerad 2013-04-19 12:51:43 i Artiklar,

Det var många år sedan oskarp mask var den bästa metoden att skärpa upp sina bilder. Ändå används den fortfarande flitigt. Nu ska det bli ändring på det. I alla fall om Photoshopgurun Anders Jensen får bestämma.  

Det har gått fyra år sedan Perfekt skärpa i Photoshop släpptes. Det var den första svenska kursen som tog skärpa på riktigt allvar.

Sedan dess har mycket hänt. Programmets funktioner har byggts om, kamerorna förändrats och Anders Jensen har blivit ännu klokare.

Nya kursen är nästan dubbelt så lång som föregångaren. Med den extra tiden har kursen blivit grundligare, tydligare och smartare.

-Jag har också lärt mig mycket av alla frågor jag fått från folk som sett den gamla kursen. Många framförde exempelvis önskemålet att arbetsflödet behövde förtydligas. Därför har det i den nya kursen fått ett helt eget kapitel, säger Anders Jensen.

I kursen går han lugnt och metodiskt igenom de fyra skärpefaser som karaktäriserar ett modernt arbetsflöde tittare får du konkreta riktvärden, men också en förståelse hur allt fungerar under huven. Det ger dig en helhetsbild och gör ditt eget arbete roligare och mer meningsfullt

Workshop i Malmö

Publicerad 2013-04-09 09:29:10 i Foto och bild,

Den 16 mars var jag på en workshop i bröllopsfotografering i Malmö.
Workshopen annordnades av  www.photorealistica.com En mycket bra kurs och ledare.
 
En kall och fin dag men tyvärr för kallt för brudparet att vara ute för vår fotografering.
Vi fotograferade porträtten med en stor bländare och ljus som kommer in från ett fönster.
 
Lägger upp några bilder från workshopen.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Geweas

Är en fotonörd som suger in det mesta som har med foto att göra. Är utbildad bildjournalist men också läst på journalistlinjen. Har nu avregistrerat mitt företag där jag frilansade som fotograf och skribent. Nu kommer jag bara att syssla med fotografering på hobbynivå. Är undersköterska med en tillsvidareanställning på ett demensboende.. Läser nu den nya YH utbildningen Specialistundersköterska akut- och intensivvård och ska vara färdig maj 2022..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela


Digital Photo Retuch