geweas.blogg.se

En fotoblogg där du kan få tips och inspiration.

Tricken som lyfter detaljer och ger perfekt skärpa

Publicerad 2013-04-19 12:51:43 i Artiklar,

Det var många år sedan oskarp mask var den bästa metoden att skärpa upp sina bilder. Ändå används den fortfarande flitigt. Nu ska det bli ändring på det. I alla fall om Photoshopgurun Anders Jensen får bestämma.  

Det har gått fyra år sedan Perfekt skärpa i Photoshop släpptes. Det var den första svenska kursen som tog skärpa på riktigt allvar.

Sedan dess har mycket hänt. Programmets funktioner har byggts om, kamerorna förändrats och Anders Jensen har blivit ännu klokare.

Nya kursen är nästan dubbelt så lång som föregångaren. Med den extra tiden har kursen blivit grundligare, tydligare och smartare.

-Jag har också lärt mig mycket av alla frågor jag fått från folk som sett den gamla kursen. Många framförde exempelvis önskemålet att arbetsflödet behövde förtydligas. Därför har det i den nya kursen fått ett helt eget kapitel, säger Anders Jensen.

I kursen går han lugnt och metodiskt igenom de fyra skärpefaser som karaktäriserar ett modernt arbetsflöde tittare får du konkreta riktvärden, men också en förståelse hur allt fungerar under huven. Det ger dig en helhetsbild och gör ditt eget arbete roligare och mer meningsfullt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Geweas

Är en fotonörd som suger in det mesta som har med foto att göra. Är utbildad bildjournalist men också läst på journalistlinjen. Har nu avregistrerat mitt företag där jag frilansade som fotograf och skribent. Nu kommer jag bara att syssla med fotografering på hobbynivå. Är nu äntligen färdig undersköterska med en hel del jobb.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela